Eventique Logo
,

Regula 1000/100/10 în fotografie

Regula adesea exprimată ca „1000/100/10”, este mai degrabă un ghid sau o sugestie decât o regulă strictă în fotografie. Conceptul îi încurajează pe fotografii să fie selectivi și intenționați cu privire la fotografiile pe care le fac, asigurându-se că imaginile finale sunt de înaltă calitate și au o semnificație semnificativă. Iată o defalcare a regulii:

Faceți 1000 de fotografii:

Ideea din spatele realizării unui număr mare de fotografii, în acest caz, 1000, este de a încuraja fotografii să exploreze diferite unghiuri, perspective și momente în timpul vacanței lor. Fiind liber cu butonul declanșator, creșteți șansele de a surprinde momente unice și spontane.

Selectează cele mai bune 100 de fotografii:

Odată ce vă întoarceți din vacanță, următorul pas este să vă revizuiți și să vă organizați imaginile. Din cele 1000 de fotografii realizate, selectați cu atenție primele 100 care ies în evidență în ceea ce privește compoziția, povestirea și atractivitatea vizuală generală. Acest proces presupune evaluarea aspectelor tehnice, cum ar fi focalizarea și expunerea, precum și impactul emoțional al fiecărei imagini.

Imprimați primele 10:

Pasul final este să restrângeți și mai mult selecția, alegând cele mai bune 10 fotografii de printat. Imprimarea fotografiilor dvs. este o modalitate semnificativă de a vă prezenta și de a vă păstra amintirile. Limitând selecția la 10, puneți accent pe calitate în detrimentul cantității, asigurându-vă că fiecare imagine tipărită are o valoare semnificativă.
Această abordare îi încurajează pe fotografi să se îndepărteze de mentalitatea „spray and pray”, unde sunt făcute numeroase fotografii în speranța că câteva vor ieși bine. În schimb, promovează o abordare mai atentă și mai deliberată a fotografiei, subliniind importanța atât a procesului de fotografiere, cât și a procesului de editare.

În esență, regula 1000/100/10 îi încurajează pe fotografi să fie curatori cu discernământ ai lucrării lor, prețuind calitatea în detrimentul cantității și creând o colecție de imagini mai semnificativă și mai memorabilă.

Facebook
Twitter
Email
Print

Newsletter

Sign up our newsletter to get update information, news and free insight.

Cere o ofertă

Ori de câte ori ai nevoie de noi, suntem aici pentru tine.